ÇEREZ AYDINLATMA METNİ

BÜLENT DİLBAĞI GIDA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. İNTERNET SİTESI ÇEREZ AYDINLATMA METNİ

 

Aydınlatma Metni Hakkında

Bülent Dilbağı Gıda San. Ve Tic. Ltd. Şti. (“Çengelköy Börekçisi”) olarak, çevrimiçi mecralarımızı ziyaretleriniz sırasında, deneyiminizi geliştirmek için çerezler, pikseller, gifler gibi bazı uygulamalardan (çerezler) faydalanmaktayız. Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) olmak üzere diğer mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

İşbu  Çerez  Aydınlatma  Metninin  amacı,  (www.cengelkoyborekcisi.com.tr) internet  sitesinin  (“Site”)  yayını  sırasında,  Site  kullanıcıları/üyeleri/ziyaretçileri (“Veri  Sahibi”) tarafından çerezlerin kullanımına bağlı elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak bilgi vermektir. Bu bilgilendirme ile, Site’de hangi amaçlarla hangi tür çerezler kullanıldığı, bu çerezleri nasıl kontrol edilebileceği açıklanmaktadır.

Kişisel verilerin Çengelköy Börekçisi tarafından işlenmesi hakkında daha detaylı bilgi, (www.cengelkoyborekcisi.com.tr) adresinde yer alan Bülent Börek Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’nda bulunmaktadır.

Çerezlerin Kullanım Amaçları

Çengelköy Börekçisi, Site’de çeşitli amaçlarla çerezler kullanmakta ve bu çerezlerle kişisel veriler işlenmektedir. Bu amaçlar başlıca şunlardır:

–   Site’nin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek: Oturum açan üyelerin Site’de farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması gibi, kolaylaştırıcı fonksiyonlar üstlenmektedir.

–   Site’yi analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak: Site’nin üzerinde çalıştığı  farklı  sunucuların  entegrasyonu,  Site’yi  ziyaret  edenlerin  sayısının  tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarını kolaylaştırılan uygulamalardır.

Kanun’un 5. ve 8. maddeleri uyarınca ve ilgili mevzuattaki istisnaların varlığı halinde, mevzuat  uyarınca gerekli olan hallerde  rıza doğrultusunda, aksi hallerde rıza alınmaksızın yukarıdaki  amaçlar  doğrultusunda işlenebilir. Çengelköy Börekçisi olarak, aydınlatma metni  kapsamındaki  kişisel  veriler  yukarıda  belirtilen  amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde tedarikçilere, kanunen yetkili kamu  kurumlarına ve özel kişilerle  paylaşılabilir.  Verilerin  aktarıldığı  taraf, bu  kişisel  verileri dünyanın her yerindeki sunucularda saklayabilir.

Site’de Kullanılan Çerezler

Site’de  kullanılan  farklı  türdeki  çerez aşağıdadır.  Site’de  hem  birinci  parti çerezler (ziyaret edilen Site tarafından yerleştirilen) hem de üçüncü parti çerezler (ziyaret edilen site haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen) kullanılmaktadır.

 Zorunlu Çerezler

Belli çerezlerin kullanımı Site’nin doğru çalışması için zorunludur. Site’de oturum açıldığında devreye giren kimlik doğrulama çerezleri, Site’de bir sayfadan diğerine geçişinde etkin olan oturumun devam etmesini sağlamaktadır.

 Performans ve Analiz Çerezleri

Bu çerezler sayesinde Site kullanımı ve performansı analiz edilerek sunulan hizmetler daha iyi hale getirilmektedir. Ziyaretçilerin en çok hangi sayfaları  görüntülediği, Site’nin gerektiği  gibi  çalışıp  çalışmadığı, olası  problemleri çerezler tespit etmektedir.

Çerezlerin Kullanımı ve  Kontrolü

Tarayıcının ayarları değiştirilerek çerezlere ilişkin tercihleri kişiselleştirilebilir. Bu kapsamda aşağıdaki bağlantılardan faydalanılabilir.

 

Adobe Analyticshttp://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html
AOLhttps://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-

settings-on-browser

Google Adwordshttps://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
Google Analyticshttps://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Google Chromehttp://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
Internet Explorerhttps://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-

delete-manage-cookies

MozillaFirefoxhttp://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
Operahttp://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Safarihttps://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

 

Veri Sahibi  Hakları

Kanunun “İlgili kişinin hakları”nı düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi, ayrıntısını www.cengelkoyborekcisi.com.tr adresinde bulunan Çengelköy Bökreçisi Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikasında düzenlendiği şekilde, Başvuru Formu’nu Çengelköy Börekçisine ileterek yapabilir.

Bülent Börek olarak Site’de ki  çerezleri  kullanmaktan vazgeçebilir, türlerini veya fonksiyonlarını   değiştirebilir, Site’ye   yeni   çerezler eklenebilir.

Aydınlatma metninin hükümlerini Çengelköy Börekçisi dilediği zaman değiştirebilir. Güncel aydınlatma metni üzerinde gerçekleştirilen her türlü değişiklik sitede yayınlanmakla yürürlük  kazanır. Son  güncelleme tarihi metnin başındadır.

Veri Sahibi, herhangi bir kişisel verisinin Bülent Börek tarafından kullanılamaması ile sonuçlanacak bir talepte bulunması halinde Site’nin işleyişinden tam olarak faydalanamayabileceğini kabul ile bu kapsamda doğacak her türlü sorumluluğun kendisine ait olacağını beyan eder.

Bülent Dilbağı Gıda San. Ve Tic. Ltd. Şti.