Latest Posts

Su Böreği

Su Böreği (Çengelköy Börekçisi)

Su Böreği diğer ürünlere göre daha meşakkatli bir üründür. Tepsi ile fırında pişirilmeden önce soğuk suda bir süre bekletilir. Yağlanmış bir tepside beş kat yufka dizilmektedir. Beşinci katına yağlı beyaz peynir koyulur. Peynirden sonra beş kat daha aynı işlem uygulandıktan sonra fırına verilir.

19. yüzyıl Osmanlı mutfağının ünlü hamur işlerinden su böreği, günümüzde de yaygın olarak tüketilen ve çok sevilen bir börek. Yapımı zahmetli, yemesi bir o kadar keyifli su böreği eskiden düğün, bayram gibi mutlu günlerin olmazsa olmazlarındandı..

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Tüm Hakları Saklıdır!
Antika Eşya Alanlar
Antika Alanlar
Antika Alanlar
Antika Ekspertiz
Çengelköy Börekçisi
Kadıköy Antika Alanlar
El Yazma Kitap
Plak Alanlar
Gümüş Alanlar
Ankara Antika Alanlar
Bursa Antika Alanlar
izmir Antika Alanlar
antalya Antika Alanlar
yalova Antika Alanlar
muğla Antika Alanlar
Antika Kılıç
Seo