El açması dondurulmuş böreğin mucidi Ustabaşı Bülent Dilbağı’dır. İstanbul Çengelköy’de tadamadığınız lezzetleri sizin için evinizde, kolayca fırında pişirilebilir bir hale getirdi. Çengelköy Börekçisi’nin bütün dondurulmuş ürünleri en iyi ürünler kullanılarak taze haliyle yapılır ve dondurulur. -24, -18 derecede soğuk zincir bozulmadan adresinize ulaşır. Yapmanız gereken tek şey aldığınız ürünün kapağını açıp ısıya dayanıklı paketiyle önceden ısıttığınız fırında, 180 derecede en az 35 dakika pişirmektir. İsteğinize göre bu süreyi arttırabilirsiniz. Dilediğiniz takdirde fırına sürmeden önce böreğinizin üstüne tereyağı da sürebilirsiniz.
Çengelköy Börekçisi’nin usta elleri tarafından el açması tekniği kullanılarak açılan incecik hamurlara, serpme yöntemiyle iki çeşit yani tam yağlı beyaz ve Ezine peyniri iç malzeme olarak eklenir. Açılan ve iç malzemeleri hazırlanan börek, yine usta eller tarafından özel fırınlarda pişirilir. Peynirli Kol Böreği çıtır çıtır dokusu ve dolgun iç malzemesi ile günün her saati ve özel günleriniz için de misafirlerinizin damak tadına uygun Çengelköy Börekçisi’nin lezzetlerindendir.
·
El açması
böreklerimiz çiğ olarak dondurulup kuru buz ve strafor kutu içerisinde size
teslim edilmektedir.